Συχνές Ερωτήσεις

Το 4Schools δεν απευθύνεται σε ειδικούς της Πληροφορικής. Το πρώτο μας μέλημα λοιπόν είναι η διευκόλυνσή σου. Η εφαρμογή λειτουργεί σε οποιονδήποτε σημερινό υπολογιστή ή συσκευή με σύνδεση στο Internet και δεν απαιτεί ειδικές γνώσεις χειρισμού ηλεκτρονικού υπολογιστή. Θα εκπλαγείτε διαπιστώνοντας πόσο απλό και εύχρηστο είναι το πρόγραμμα.

Αυτό που περιγράφει η ερώτηση είναι ο «κακός» τρόπος για να οργανώνεται ένα εκπαιδευτήριο σήμερα. Διάσπαρτη πληροφορία, σε αρχεία εδώ και εκεί, που είναι πιθανό να μπερδέψετε. Κάθε καθηγητής θα στέλνει τις δικές του πληροφορίες με διαφορετικό τρόπο και οι οποίες θα είναι αποθηκευμένες στον τοπικό σκληρό δίσκο του χρήστη με χειροκίνητα backup σε στικάκια. Με το 4Schools μπαίνετε στον σύγχρονο τρόπο λειτουργίας του σχολείου – εκπαιδευτηρίου σας, απαραίτητη προϋπόθεση για την εύρυθμη λειτουργία του.

Ένα μεγάλο όφελος που έχετε με το 4Schools είναι ότι όλα τα στοιχεία που σας ενδιαφέρουν, συγκεντρώνονται στο ίδιο περιβάλλον για να έχετε πάντα τον έλεγχο και την οργάνωση, που χρειάζεται καθημερινά το εκπαιδευτήριό σας. Επίσης, όλα σας τα στοιχεία είναι προσπελάσιμα από παντού. Μπορείτε να ελέγξετε το υλικό που δίδαξε ένας καθηγητής του εκπαιδευτηρίου σας σήμερα από τον υπολογιστή του γραφείου σας, να δείτε την πρόοδο ενός μαθητή σας και να την δείξετε σε ωραία γραφήματα από το tablet σας στους γονείς του, να ενημερώσετε γονείς, μαθητές και καθηγητές για μία συνάντηση στο σχολείο σας από τον υπολογιστή στο σπίτι σας ή ακόμη και από το κινητό σας.

Επιπλέον, εφόσον έχετε συγκεντρώσει επαρκώς όλη την πληροφορία στο 4Schools, μπορείτε να επωφεληθείτε από έξυπνα στατιστικά και αναφορές για τη συνολική εικόνα των μαθητών σας και της παραγωγικότητας όλου του σχολείου σας. Τέλος, με το 4schools γίνεστε μέλος της πιο καινοτόμου κοινότητας εκπαιδευτικών, δέχεστε συμβουλές και βοήθεια από τον ΕΠΑΦΟ, την πιο έγκυρη εταιρεία Πληροφορικής για την εκπαίδευση και απολαμβάνετε επαγγελματική υποστήριξη από εξειδικευμένα στελέχη μας 365 μέρες τον χρόνο!

Το πλεονέκτημα του 4Schools είναι ότι μπορείτε να δίνετε πρόσβαση στους καθηγητές στην εφαρμογή και ο καθένας να συμπληρώνει την πρόοδο της ύλης που διδάσκει, το εκπαιδευτικό υλικό που χρησιμοποίησε αλλά να ενημερώνει και τις καρτέλες των μαθητών με τις βαθμολογίες τους, τις απουσίες τους αλλά και σχόλια για την πρόοδό τους. Αυτομάτως, εσείς ως διαχειριστής του σχολείου έχετε ολοκληρωμένη εικόνα για όλες τις καταχωρήσεις όλων των καθηγητών σας για την δουλειά τους αλλά και για την πρόοδο των μαθητών του σχολείου τους.

Φυσικά και μπορείτε να έχετε άμεση επικοινωνία με γονείς και μαθητές αλλά και να τους έχετε πάντα ενήμερους αφού πλέον μέσω του 4Schools έχουν και αυτοί το δικό τους portal.

Μέσω του 4Schools μαθητές και γονείς μπορούν άμεσα να έχουν ενημέρωση για όλα τα παρακάτω:

  • Όλα τα γεγονότα που αφορούν το Τμήμα του μαθητή και προέρχονται από τις καταχωρήσεις σας στο «Ημερολόγιο», πχ διαγωνίσματα, εκδηλώσεις, κλπ.

  • Όλες τις βαθμολογίες του μαθητή (από διαγωνίσματα, τρίμηνα) και τις σχετικές παρατηρήσεις του καθηγητή που έχει τον μαθητή ή του διαχειριστή του σχολείου.

  • Τις ημερομηνίες και τα κεφάλαια που εξετάστηκε προφορικά.

  • Τις ημερομηνίες απουσιών και τα μαθήματα / κεφάλαια στα οποία απουσίαζε.

  • Όλες τις εργασίες που έχουν ανατεθεί στον μαθητή και την εξέλιξη τους. Επιπλέον ο μαθητής μπορεί να απαντήσει ή να στείλει κάποιο αρχείο σχετικά με την εργασία.

  • Τις γενικές παρατηρήσεις που αφορούν τον μαθητή. Ορισμένα από τα παραπάνω μπορούν να τα βλέπουν μόνο οι γονείς, πχ τις παρατηρήσεις.

  • Ακόμη μέσω του portal μπορείτε να ανταλλάξετε μηνύματα με γονείς ή μαθητές.

Παρακάτω βλέπετε το portal γονέων και μαθητών:

Κρατώντας τα δεδομένα σας στον υπολογιστή, στο κινητό και στην ατζέντα σας πολλά μπορούν να πάνε "στραβά". Καταστροφή σκληρού δίσκου, κλοπή κινητού ή απώλεια της ατζέντας συμβαίνουν καθημερινά. Το 4Schools είναι μια internet cloud υπηρεσία κι έτσι εξ' ορισμού, εξασφαλίζει υψηλό επίπεδο ασφάλειας και διαθεσιμότητας των δεδομένων σας (ακεραιότητα και προστασία), καθώς και πρόσβαση σ’ αυτά μόνο από εσάς. Κανένας άλλος δε μπορεί να τα δει αφού τηρούμε υψηλά πρότυπα φυσικής και ηλεκτρονικής ασφάλειας. Αποθηκεύουμε όλα τα δεδομένα σας σε ασφαλές data center το οποίο είναι πιστοποιημένο κατά ISO 27001.

To 4Schools είναι μια διαδικτυακή υπηρεσία (WEB). Με άλλα λόγια, μπορείτε να έχετε πρόσβαση οποιαδήποτε στιγμή και από οποιαδήποτε συσκευή (PC, laptop, MAC, smartphone, tablet) αρκεί αυτή να έχει σύνδεση στο internet. Έτσι, μέσω οποιουδήποτε web browser μπορείτε να έχετε διαθέσιμα τα στοιχεία σας κάθε στιγμή, απ’ όπου κι αν βρίσκεστε.

Η Premium έκδοση του 4Schools διατίθεται με ετήσια συνδρομή χωρίς χρονικούς περιορισμούς, συμβόλαια ή κάποιου άλλου είδους δέσμευση. Κάνοντας, λοιπόν, την αρχική εγγραφή σας από το site του 4schools μπορείτε να δοκιμάσετε δωρεάν για δύο μήνες όλα τα εργαλεία που σας προσφέρονται, και στη συνέχεια μπορείτε να επιλέξετε να κάνετε ανανέωση στην Premium έκδοση, όπου θα διαλέξετε με ποιον τρόπο θα πραγματοποιήσετε την πληρωμή της συνδρομής σας (με πιστωτική κάρτα ή με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό).

Με το 4Schools δεν έχετε καμία απολύτως χρονική δέσμευση. Αν έχετε την Premium έκδοση και κάποια στιγμή αποφασίσετε ότι δεν επιθυμείτε να συνεχίσετε ως premium συνδρομητής, απλά δεν ανανεώνετε τη συνδρομή σας τον επόμενο χρόνο.

Με τα εργαλεία του 4Schools μπορείτε, όποτε θέλετε, να εξάγετε όλα σας τα δεδομένα. Σ’ αυτή τη περίπτωση όλα τα στοιχεία που έχετε καταχωρίσει στο 4schools θα αποθηκευθούν στον Η/Υ σας σε τοπικά αρχεία, έτσι ώστε να μπορoύν να επεξεργαστούν και από εσάς. Μ’ αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζουμε ότι τα δεδομένα που έχετε καταχωρίσει είναι δικά σας και μπορούν να απεξαρτηθούν από τη χρήση της υπηρεσίας.

Φυσικά και μπορείτε. Τώρα με το 4Schools έχετε τη δυνατότητα να βλέπετε κάθε στιγμή τις φωτογραφίες των μαθητών του σχολείου σας ώστε να μην είστε ποτέ απροετοίμαστος σε συγκεντρώσεις γονέων. Όπως φαίνεται στην επόμενη εικόνα, μπορείτε να τους ομαδοποιήσετε ανά τμήμα ή να τους βλέπετε όλους μαζί. Και σε λίστα ή σε εικονίδια! Έτσι θα βλέπετε τα ονόματά και τα πρόσωπα των μαθητών σας απλώς με ένα «κλικ».

Στο πρόγραμμα ημέρας μπορείτε να δείτε όλα τα μαθήματα που έχετε προγραμματισμένα για το εκπαιδευτήριο την τρέχουσα ημέρα όπως ακριβώς τα έχετε καθορίσει στο Ωρολόγιο Πρόγραμμά. Έτσι, με μία γρήγορη ματιά στην αρχική σας σελίδα στο 4Schools μπορείτε να δείτε εύκολα και γρήγορα τι μαθήματα έχει ο κάθε καθηγητής του σχολείου σας για σήμερα!

Το Πρόγραμμα ημέρας αφορά το πρόγραμμα του εκπαιδευτηρίου σας όπως το έχετε δηλώσει στο Ωρολόγιο Πρόγραμμα ανά καθηγητή ενώ τα γεγονότα σας αφορούν συναντήσεις, εργασίες διαγωνίσματα που μπορεί να έχετε προγραμματίσει για το εκπαιδευτήριό σας ή για την δική σας δουλειά, για την επόμενη εβδομάδα ή τους επόμενους μήνες. Επομένως, από την αρχική σας σελίδα έχετε κατευθείαν μία εικόνα του τι έχετε να κάνετε για την σημερινή σας ημέρα και τι εργασίες έχετε για το εκπαιδευτήριό σας χωρίς να χρειάζεται να κουβαλάτε ατζέντα ή σημειωματάρια μαζί σας.

Είναι πολύ χρήσιμο για τις εργασίες - υπενθυμίσεις σας να ξέρετε για παράδειγμα ότι αναβλήθηκε το μάθημα σε περίπτωση που θελήσετε να το αναπληρώσετε. Επίσης, ακόμα πιο χρήσιμο είναι ότι το 4Schools έχει τη δυνατότητα να σας ενημερώνει για τις εργασίες σας που έχετε καταχωρήσει και ειδικά όταν πλησιάζει η καταληκτική ημερομηνία, έτσι ώστε τίποτα να μην σας ξεφεύγει!

Η ομάδα του 4schools είναι πάντα στη διάθεσή σας για να λύσετε οποιαδήποτε απορία σας σχετικά με την εφαρμογή του 4Schools ή οτιδήποτε άλλο θελήσετε. Πέρα από τις «Συχνές Ερωτήσεις», μπορείτε να ανατρέξετε στη «Βοήθεια» που παραθέτουμε όλη τη λειτουργικότητα της εφαρμογής με εύκολο τρόπο, για να βρείτε ακριβώς αυτό που θέλετε. Επιπλέον, ως εγγεγραμμένος χρήστης, μπορείτε να στείλειτε και προσωπικό μήνυμα στην ομάδα υποστήριξης κάνοντας χρήση των «Αιτημάτων» απ’ την επιλογή «Ο Λογαριασμός μου» και φυσικά να ζητήσετε τηλεφωνική βοήθεια στο 210-6990401 τις καθημερινές 08:00-20:00 και τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες 09:00-17:00.